Archieven

Nieuw Bates eventing zadel: Advanta, Coming Soon!!

 

Bates heeft een nieuw eventing/sgw zadel ontwikkeld, er is drie jaar (!) getest en ontwikkeld om uiteindelijk een fantastisch zadel te kunnen presenteren.

Ik heb het zadel al gezien en het is een super mooi zadel geworden. Nu is mooi niet het belangrijkst, het comfort voor paard en ruiter is bij mij altijd doorslaggevend, dit zadel is een absoluut top zadel voor paard en ruiter!

 

 

 

De sponsorruiters, Aliene ruyter, Nini Kampinga en Rensche de Haan zijn razend enthousiast, ontzettend leuk om deze ruiters met dit zadel te zien rijden!!

 

 

Dit bericht is geplaatst op 26 april 2018, in Nieuws.

zadelhulp is met maxflex zadels aanwezig op equiday 14 april 2018

 

Equiday is een evenement voor iedereen die zoekt naar paardvriendelijke oplossingen en inspiratie. Het plezier en het welzijn van het paard staan op dit evenement voorop!

 

Zadelhulp is met maxflex zadels aanwezig op deze dag.

De locatie: knhs- centrum in ermelo

voor meer informatie zie www.equiday.nl

Je kunt vrijkaarten winnen door mee te doen aan mijn facebook aktie https://www.facebook.com/Zadelhulp/

Dit bericht is geplaatst op 26 maart 2018, in Nieuws.

Zadel controle / Aanmeten nieuw zadel op mijn locatie (kootwijkerbroek)

Naar mij toekomen met je paard voor een zadel controle (of aanmeten van een nieuw zadel) heeft voordelen!

  • Je bent niet afhankelijk van mijn route’s en de beschikbaarheid van andere klanten op dezelfde route, waardoor je zelf een voorkeursdag en tijd kunt aangeven.
  • Het is een ruime en rustige locatie, de meeste paarden zijn snel volledig op hun gemak, waardoor de controle/aanmeten van een nieuw zadel, in alle rust verloopt.
  • 20×40 buitenbak beschikbaar, bijna het hele jaar door te gebruiken.

Het is voordeliger:

  • Bij de aankoop van een nieuw zadel worden geen aanmeet kosten berekend
  • Voor controle en aanpassingen, krijg je een korting (zie tarieven)

Leuke tip van klanten die naar mijn locatie zijn gekomen

  • Ben je een liefhebber van buitenrijden? Combineer je zadelcontrole dan met een mooie bosrit!
  • Mijn locatie ligt direct aan de ruiterroute (5 min vanaf de veluwetrail)

Bates innova mono+

Vanaf nu verkrijgbaar bij zadelhulp!

 

De bates innova is een zeer luxe close contact zadel. Het innovatieve mono zweetblad, geeft de ruiter een groot close contact gevoel. Een mono zweetblad is een enkel zweetblad, waardoor er minder leer tussen het been van de ruiter en het paard zit, dit zorgt ervoor dat het been van de ruiter dichter bij het paard is, de ruiter ervaart hierdoor zeer veel contact met het paard. Dit zadel heeft een 3 tal unieke eigenschappen.

1

De kniewrong is ergonomisch gemaakt en de positie kan gemakkelijk aangepast worden aan de voorkeur van de ruiter.

 

 

 

 

 

 

 

 

De aanpasbare kniewrong vind ik een super fijne ontwikkeling. Ik ben geen voorstander van dwingende kniewrongen, dit soort kniewrongen fixeren vaak het been van de ruiter. Ik ben van mening dat fixatie niet goed is, een ruiter dient een onafhankelijk zit te ontwikkelen en dat gaat onmogelijk als het been gefixeerd is door een kniewrong. Een ondersteunende kniewrong vind ik in veel situatie’s wel wenselijk, dit om te voorkomen dat een ruiter gaat knijpen met de bovenbenen om balans te houden. Vaak zie ik kniewrongen in verkeerde positie’s, bij dit zadel kan de kniewrong exact naar wens aangepast worden en zijn kniewrongen in verkeerde positie’s dus verleden tijd!

 

2

De ergonomische en aanpasbare stijgbeugelhaak. Een stijgbeugel hangt aan een stijgbeugelriem en deze hangt weer aan de stijgbeugelhaak. Wat vaak een probleem is, is de positie van de stijgbeugelhaak. De positie van de stijgbeugelhaak heeft invloed op de ligging van het been van de ruiter. Zit de haak iets te ver naar voren voor de desbetreffende ruiter, dan hangt de stijgbeugel voor deze ruiter iets te ver naar voren. Hierdoor word het been van de ruiter naar voren getrokken, het gevolg is dat de ruiter constant moeite moet doen om de stijgbeugel op de juiste plek te houden. Vaak komt de ruiter dan in stoel zit te zitten. Andersom komt ook regelmatig voor, de stijgbeugelhaak zit dan net wat te ver naar achteren, waardoor de stijgbeugel het onderbeen van de ruiter naar achteren toe trekt. Hierdoor komt de ruiter uit balans en kiept dan met bovenlijf iets voorover.

 

 

 

De bates innova heeft een stijgbeugelhaak met drie verschillende positie’s. De ruiter kan deze afstellen op de gewenste positie, passend bij zijn/haar voorkeur.

 

 

 

3

Dit zadel is voorzien van lucht kussens, het cair systeem.

 

De bates innova is gemaakt van zeer soepel leer, het zadel heeft geen “inrij” periode nodig, het voelt vanaf het eerste moment zacht en aangenaam. Dit zadel is verkrijgbaar in zwart of bruin.

Dit zadel is een hele fijne aanvulling op mijn assortiment. Wil je een afspraak maken om dit zadel te passen? klik dan hier

 

 

 

De veiligheids springsingel!

De safety Stollengurt vanaf nu verkrijgbaar via Zadelhulp. In zwart en bruin, lengte 120cm, 125cm en 130cm.

Deze singel is ontworpen naar aanleiding van een incident met een springpaard, wat met zijn hoef/ijzer aan zijn singel/martingaal bleef hangen. Gelukkig is dit voorval goed afgelopen, maar het kan natuurlijk altijd veiliger dacht men bij seabis, safety first!

De singel is gemaakt van hoogwaardig leer en heeft een anatomische vorm, waardoor het paard een optimale bewegingsvrijheid heeft. Deze singel is voorzien van een veiligheidssluiting welke los schiet zodra er druk van bovenaf op komt.

De prijs is 279,00 euro