Wondjes onder het zadel veroorzaakt door dekje.

Dekjes zijn er in veel soorten, helaas word er soms (vaak) niet goed nagedacht over het ontwerp van een dekje. Hier een voorbeeld van een dekje waar een lucht doorlatend stuk is gemaakt op de plaats van de wervelkolom.

 

 

 

Het gevolg van dit ontwerp is, dat er een dekje is ontstaan wat druk plekken veroorzaakt!

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit dekje heeft namelijk een harde ribbel precies onder de kussens van het zadel, het gevolg is dat er onder deze ribbel druk plekken kunnen gaan ontstaan, soms zelfs met open wonden.

 

 

 

 

Zie hier de drukplekken veroorzaakt door bovengenoemd dekje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heeft jou paard drukplekken, bultjes etc die niet verklaren zijn? Kijk dan eens naar het dekje wat je gebruikt. Is dit volledig glad of zitten er ergens ribbels, dikke stiksels oid. Gebruik alleen dekjes zonder ribbels, harde/dikke stiksels bijvoorkeur katoen of echte wol.

Geef een reactie