Verkoop

Voor de aanschaf van een nieuw zadel kun je ook bij mij terecht. Ik verkoop alleen nieuwe zadels en ik ruil geen zadels in. Dit omdat ik alleen zadels wil verkopen die 100% in orde zijn en waar ik volledig achter sta. Mijn ervaring is inmiddels, dat de meeste tweedehands zadels behoorlijk wat aanpassingen nodig hebben om 100% goed te krijgen. Door deze aanpassingen komt er een behoorlijk bedrag bij waardoor de verkoopprijs te hoog word. Daar komt bij, dat er veel merken zijn waarvan ik de pasvorm en kwaliteit niet goed genoeg vind en om deze reden niet wil verkopen, ook niet als tweedehands zadel.

Ik ben van mening dat er niet 1 zadelmerk is dat op alle paarden past, de uitspraak:  merk ….. past altijd, vind ik grote onzin! het kan simpelweg niet. Elke fabrikant heeft zijn eigen model boom (Op de boom is het zadel gebouwd en noem je als het ware het skelet van het zadel). Om deze reden heb ik voor verschillende merken gekozen, met mijn huidige merken kan ik de meeste paarden voorzien van een passend zadel. Binnen mijn merken zijn verschillende modellen, zodat ook de juiste maat/model bij de ruiter gezocht kan worden. Echter eerst het paard! Als een bepaald merk niet goed past voor het paard, heeft het geen zin om te ruiter te laten passen.

Wol en luchtvullingen vind ik de fijnste vullingen, om deze reden heb ik merken gekozen waarvan de kussens van de zadels voorzien zijn van wol of lucht.

Bij mijn keuze heb ik bewust niet gekozen voor “op maat gemaakte zadels” , dit omdat deze zadels vaak een vaste (houten) boom hebben, waardoor de aanpasbaarheid voor de toekomst een stuk minder word. Ik heb gekozen voor diverse merken die allemaal een ruime aanpasbaarheid aan de boom hebben, dit zodat het zadel (na aankoop en indien nodig) altijd aangepast kan worden aan eventuele veranderingen van het paard.

Het skelet van een paard is uitgegroeid op ongeveer 7 jarige leeftijd, echter ligt het zadel niet alleen op het skelet van het paard. Tussen het skelet en de huid zitten spieren en vet, dit is onderhevig aan verandering. Train je een paard een tijdje wat minder of juist wat meer, dan kan dit zeer zeker invloed hebben op de pasvorm van je zadel. Spieropbouw kun je al verwachten met 6-8wkn trainen, spiervermindering kan zeer zeker ook bij een tijd minder of niet trainen. (bijvoorbeeld bij een blessure). Het weide seizoen heeft ook vaak grote invloed op de conditie van een paard, en dus ook op de pasvorm van een zadel!