Wie ben ik

Ik ben Mariska van Oest

Vanaf mijn achtste jaar zijn de paarden in mijn leven gekomen en ben ik begonnen met paardrijden op de manege. Toen ik 10 jaar was kreeg ik mijn eigen pony, deze pony had al gauw door dat ik nog onvoldoende ervaring had, waardoor ik er vaker naast lag dan dat ik erop zat!

Ik had het geluk dat er vlakbij huis een super fijne instructrice woonde, via de manege kwam ik bij haar terecht, gelijk ben ik met mijn pony bij haar les gaan nemen. Ik had nooit wedstrijd ambitie’s, maar wou wel graag goed leren paardrijden. Ik heb van deze instructrice ontzettend veel geleerd. Uren heb ik staan te kijken tijdens haar lessen en als zei haar eigen paarden reed. Hier is voor mij de basis gelegd en heb ik geleerd hoe het eruit ziet als een paard correct loopt, tevens heb ik toen geleerd hoe het voelt als een paard correct loopt. Ik heb hier tot op de dag van vandaag nog steeds profijt van!

Toen ik klaar was met mijn middelbare school, was er voor mij op dat moment geen mogelijkheid om een opleiding te gaan volgen voor het “paardenvak”, daarom ben ik in het bedrijf van mijn ouders gaan werken. Hobbymatig ben ik altijd bezig gebleven met mijn paarden hobby. Op een gegeven moment heb ik bij de knhs mijn instructeursdiploma behaald en ben ik hobbymatig gaan les geven.

Tijdens het lesgeven viel mij op dat de paarden en ruiters enorm hun beste deden, maar dat dit niet altijd tot uiting kwam. Mijn zoektocht begon, hoe kwam dit? Was het de manier van trainen? Begrepen de ruiters mij niet? Hadden de paarden een probleem? Afijn op een gegeven moment zag ik een advertentie van een opleiding tot zadelpasser en mijn interesse was gewekt. Na afronding van het eerste opleidingsjaar, werd het mij duidelijk waar de problemen lagen, namelijk bij het zadel! In eerste instantie was het mijn bedoeling om alleen het eerste jaar te volgen, maar het was zo interessant dat ik besloot om het vervolg ook te volgen, waardoor ik niet alleen zadelpasser ben, maar ook zadelmaker.

Het gevolg was dat het voor mij niet meer mogelijk was om les te geven, als het zadel niet in orde was, hierdoor ontstond het idee om zadels te controleren en waar nodig aan te passen. De vraag werd steeds groter, waardoor ik op een gegeven moment heb besloten om te stoppen met les geven, het was voor mijn niet meer te combineren. Vanaf 2009 is zadelhulp opgericht en vanaf die tijd werk ik fulltime als zadelpasser/maker.

In de afgelopen jaren heb ik diverse bijscholingen gevolgd. Een van deze bijscholingen omvat een training bij wow zadels, waardoor ik mij tevens gespecialiseerd heb in lucht zadels.

Ik werk elke dag met veel passie en plezier en streef altijd naar het beste voor paard en ruiter!