Maxflex

 

Ik ben dit merk tegen gekomen tijdens mijn zoektocht voor een zadel voor 1 van mijn eigen paarden Dit paard heeft vanaf de eerste dag dat hij onder het zadel kwam, gelopen onder een goed passend  zadel, waar hij prima mee functioneerde. In principe was dit zadel prima, echter ik kreeg een probleem bij langere buitenritten, met name met veel stappen. Mijn paard (lusitano) heeft een zeer korte rug, de kleinste maat van dit merk paste precies, meer ruimte is er helaas niet. Echter voor mij is deze maat te klein, daarom gekozen voor 1 maat groter, maar helaas nog steeds wat aan de kleine kant voor mij. Een half uurtje in de bak rijden was geen probleem, maar langere buitenritten waren geen pretje! (en laat dat nu net zijn wat ik graag wil doen)

Afijn mijn zoektocht ging beginnen en ik had een lijstje met wensen:

* De boom moest aanpasbaar zijn, zodat het zadel constant aangepast kan worden aan de bespiering van mijn paard
* De boom moest flexibiliteit hebben aan de voorkant, dit ivm zijn grote schouders en hierdoor extra schoudervrijheid. (dit vond ik 1 van de grootste
pluspunten van het zadel waar ik meer reed en daar wou ik niet op inleveren)
* Het zadel moest mij nergens dwingen, maar ik had wel graag iets ondersteuning in mijn zitvlak en bij mijn knie, dit omdat mij paard zeer snel en wendbaar is en ik niet altijd even snel mee ben………….:) Dan is wat steun hier en daar toch echt wel prettig!

Ik ben gaan zoeken en dat was nog niet zo makkelijk, uiteindelijk maxflex gevonden. hmm zou het wat zijn?? Is de boom niet te flexibel, zakt deze niet door onder het ruiter gewicht?, blijft het kopijzer de juiste maat? Pas het voor mij? etc etc. Ik had een heleboel vragen, maar wou nog steeds heel graag dit zadel proberen. Uiteindelijk de knoop doorgehakt en een zadel gekocht om te proberen. Ik was na mijn eerste rit direct super blij met dit zadel! Ik had nergens last van, paard liep er prima onder en tot mijn grote verbazing hoefde ik geen speciale singel en pointstrap te gebruiken (dit moest ik bij het andere zadel wel) het zadel schoof niet, ik zat dicht bij mijn paard en alles voelde prettig aan. Daarna verder getest, wat deed het zadel op de lange termijn, blijft de boom goed? veranderd het kopijzer niet van vorm? Besloten om ruim de tijd te nemen om dit nieuwe merk te testen en mijn twijfels weg te nemen.

De conclusie na mijn testperiode: Het kopijzer blijft de maat die ik er aan gegeven heb, de flexibiliteit van de boom is super fijn voor het paard en ondersteunt de ruiter voldoende, het zadel zakt niet door onder het ruiter gewicht. Kortom een erg fijn zadel! Toen besloten om dit fijne merk aan mijn assortiment toe te voegen.

Maxflex zadels zijn ontworpen in duitsland  door Angela Langen.

Om dit merk wat meer onder de aandacht te brengen en omdat duits niet voor iedereen goed te begrijpen is :), heb ik in het nederlands, een website gemaakt waarop alle informatie te vinden is over Maxflex zadels.

Dus voor meer informatie ga je naar:  www.maxflex-zadel.nl

Onderstaand een filmpje over de flexibiliteit van het zadel.

voor meer informatie over deze zadels zie www.maxflex-zadel.nl