Bates innova mono+

Vanaf nu verkrijgbaar bij zadelhulp!

 

De bates innova is een zeer luxe close contact zadel. Het innovatieve mono zweetblad, geeft de ruiter een groot close contact gevoel. Een mono zweetblad is een enkel zweetblad, waardoor er minder leer tussen het been van de ruiter en het paard zit, dit zorgt ervoor dat het been van de ruiter dichter bij het paard is, de ruiter ervaart hierdoor zeer veel contact met het paard. Dit zadel heeft een 3 tal unieke eigenschappen.

1

De kniewrong is ergonomisch gemaakt en de positie kan gemakkelijk aangepast worden aan de voorkeur van de ruiter.

 

 

 

 

 

 

 

 

De aanpasbare kniewrong vind ik een super fijne ontwikkeling. Ik ben geen voorstander van dwingende kniewrongen, dit soort kniewrongen fixeren vaak het been van de ruiter. Ik ben van mening dat fixatie niet goed is, een ruiter dient een onafhankelijk zit te ontwikkelen en dat gaat onmogelijk als het been gefixeerd is door een kniewrong. Een ondersteunende kniewrong vind ik in veel situatie’s wel wenselijk, dit om te voorkomen dat een ruiter gaat knijpen met de bovenbenen om balans te houden. Vaak zie ik kniewrongen in verkeerde positie’s, bij dit zadel kan de kniewrong exact naar wens aangepast worden en zijn kniewrongen in verkeerde positie’s dus verleden tijd!

 

2

De ergonomische en aanpasbare stijgbeugelhaak. Een stijgbeugel hangt aan een stijgbeugelriem en deze hangt weer aan de stijgbeugelhaak. Wat vaak een probleem is, is de positie van de stijgbeugelhaak. De positie van de stijgbeugelhaak heeft invloed op de ligging van het been van de ruiter. Zit de haak iets te ver naar voren voor de desbetreffende ruiter, dan hangt de stijgbeugel voor deze ruiter iets te ver naar voren. Hierdoor word het been van de ruiter naar voren getrokken, het gevolg is dat de ruiter constant moeite moet doen om de stijgbeugel op de juiste plek te houden. Vaak komt de ruiter dan in stoel zit te zitten. Andersom komt ook regelmatig voor, de stijgbeugelhaak zit dan net wat te ver naar achteren, waardoor de stijgbeugel het onderbeen van de ruiter naar achteren toe trekt. Hierdoor komt de ruiter uit balans en kiept dan met bovenlijf iets voorover.

 

 

 

De bates innova heeft een stijgbeugelhaak met drie verschillende positie’s. De ruiter kan deze afstellen op de gewenste positie, passend bij zijn/haar voorkeur.

 

 

 

3

Dit zadel is voorzien van lucht kussens, het cair systeem.

 

De bates innova is gemaakt van zeer soepel leer, het zadel heeft geen “inrij” periode nodig, het voelt vanaf het eerste moment zacht en aangenaam. Dit zadel is verkrijgbaar in zwart of bruin.

Dit zadel is een hele fijne aanvulling op mijn assortiment. Wil je een afspraak maken om dit zadel te passen? klik dan hier

 

 

 

Geef een antwoord